Page - Szukamy do pracy – Kucharz/rka
KUCHARZ / KUCHARKA
Miejsce pracy: Smolarnia k. Trzcianki
Zakres obowiązków:
- przygotowywanie oraz prezentacja potraw, zestawów menu i bufetów zgodnie z ustalonymi procedurami i zasadami,
- przygotowywanie dań z karty, respektując życzenia klienta,
- dbałość o jakość przyrządzonych potraw,
- przygotowywanie imprez bankietowych.
Od kandydatów oczekujemy:
- min. 1 roku doświadczenia na stanowisku kucharza lub młodszego kucharza,
- aktualnej książeczki do celów sanitarno-epidemiologicznych (warunek konieczny),
- dbałości o czystość i higienę pracy,
- dyspozycyjności, samodzielności oraz zaangażowanie,
- umiejętności pracy w zespole,
- dyspozycyjności i gotowości do pracy w godzinach popołudniowych i nocnych.
Oferujemy:
- stałe zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę,
- możliwość rozwoju zawodowego i zdobywania nowych doświadczeń.
Jeśli jesteś zainteresowany(a) pracą w rozwijającej się firmie z branży hotelarskiej i chcesz dołączyć do naszego zespołu, nie czekaj ani chwili dłużej – zgłoś się!
Oferty (cv + list motywacyjny) prosimy składać w formie elektronicznej na adres:
recepcja@rezydencjasmolarnia.pl,
w tytule wpisując: KUCHARZ / KUCHARKA
lub bezpośrednio w recepcji Rezydencji Smolarnia,
Smolarnia 27, 64-980 Trzcianka
Prosimy o zawarcie następującej klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do przeprowadzenia procesu rekrutacji (Ustawa z dnia 29.08.1997 O ochronie danych osobowych, Dz. U nr 133, poz. 833).
Dziękujemy za zainteresowanie naszą propozycją. Odpowiemy na wybrane oferty.
Wina Grzegorza Turnaua
Wszystko zaczęło się od Jerzego Turnaua, który był właścicielem ziemskim i twórcą kursów rolniczych we Lwowie. Historia nie pozwoliła na bezpośrednią kontynuację jego dzieła, ale jeden z jego prawnuków – Zbigniew Turnau – od wielu lat prowadzi duże gospodarstwo rolne, zajmujące się uprawą zbóż i rzepaku, w czym pomaga mu syn Jacek. Korzystna lokalizacja i przyjazny owocom klimat zrodziły wreszcie pytanie: a może wino? Tym bardziej, że jednym z wieloletnich współpracowników Zbigniewa jest Tomasz Kasicki, sadownik i od 2013 również enolog.
Wśród licznych potomków Jerzego Turnaua znalazł się też Grzegorz, który po pradziadku odziedziczył skłonności artystyczne. Odległych, geograficznie i zawodowo, kuzynów połączyła wiele lat temu przyjaźń i wspólne marzenie o powrocie do rodzinnych tradycji. Pewnego dnia panowie Zbigniew, Grzegorz, Tomasz i Jacek postanowili połączyć swoje siły i tak powstała Winnica Turnau.Trwające od 2009 roku nasadzenia oraz remont dziewiętnastowiecznego budynku gospodarczego pozwoliły na stworzenie nowoczesnej winnicy z własną przetwórnią. Fakt, że rzecz dzieje się w Polsce – kraju niekojarzącym się jednoznacznie z winem – skłoniła właścicieli do szukania wsparcia wśród bardziej doświadczonych winiarzy. Zaproszenie do współpracy z Winnicą Turnau przyjął Frank Faust – uznany twórca win z Nadrenii. Winnica składa się z dwóch parceli mających w sumie 17 hektarów, obsadzonych głównie szczepami solaris i johanniter oraz rondo i regent. Dobrze wyposażona wytwórnia i własne laboratorium pozwalają na precyzyjne kontrolowanie wszystkich parametrów wina, na każdym etapie produkcji. W budynku przetwórni powstaje również sala degustacyjna.
Specjalne oferty dla gości wieczoru
Relacja z majowej kolacji hiszpańskiej
Do tego autentyczna, prawdziwie toskańska kuchnia.