Page - Szukamy do pracy – Pomoc kuchenna
POMOC KUCHENNA
Miejsce pracy: Smolarnia k. Trzcianki
Zakres obowiązków:
-
obróbka wstępna warzyw, mięsa, owoców,
-
uczestnictwo w przygotowywaniu dań umieszczonych w karcie,
-
czynności porządkowe : zmywanie, wyparzanie.
Od kandydatów oczekujemy:
-
aktualnej książeczki do celów sanitarno-epidemiologicznych (warunek konieczny),
-
umiejętności szybkiego uczenia się,
-
silnej motywacji do pracy,
-
gotowości do pracy w godzinach popołudniowych i nocnych.
Oferujemy:
-
stałe zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę,
-
możliwość rozwoju zawodowego i zdobywania nowych doświadczeń.
Jeśli jesteś zainteresowany(a) pracą w rozwijającej się firmie z branży hotelarskiej i chcesz dołączyć do naszego zespołu, nie czekaj ani chwili dłużej – zgłoś się!
Oferty (cv) prosimy składać w formie elektronicznej na adres:
recepcja@rezydencjasmolarnia.pl,
w tytule wpisując: POMOC KUCHENNA
lub bezpośrednio w recepcji Rezydencji Smolarnia,
Smolarnia 27, 64-980 Trzcianka
Prosimy o zawarcie następującej klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do przeprowadzenia procesu rekrutacji (Ustawa z dnia 29.08.1997 O ochronie danych osobowych, Dz. U nr 133, poz. 833).
Dziękujemy za zainteresowanie naszą propozycją. Odpowiemy na wybrane oferty.
Wina Grzegorza Turnaua
Wszystko zaczęło się od Jerzego Turnaua, który był właścicielem ziemskim i twórcą kursów rolniczych we Lwowie. Historia nie pozwoliła na bezpośrednią kontynuację jego dzieła, ale jeden z jego prawnuków – Zbigniew Turnau – od wielu lat prowadzi duże gospodarstwo rolne, zajmujące się uprawą zbóż i rzepaku, w czym pomaga mu syn Jacek. Korzystna lokalizacja i przyjazny owocom klimat zrodziły wreszcie pytanie: a może wino? Tym bardziej, że jednym z wieloletnich współpracowników Zbigniewa jest Tomasz Kasicki, sadownik i od 2013 również enolog.
Wśród licznych potomków Jerzego Turnaua znalazł się też Grzegorz, który po pradziadku odziedziczył skłonności artystyczne. Odległych, geograficznie i zawodowo, kuzynów połączyła wiele lat temu przyjaźń i wspólne marzenie o powrocie do rodzinnych tradycji. Pewnego dnia panowie Zbigniew, Grzegorz, Tomasz i Jacek postanowili połączyć swoje siły i tak powstała Winnica Turnau.Trwające od 2009 roku nasadzenia oraz remont dziewiętnastowiecznego budynku gospodarczego pozwoliły na stworzenie nowoczesnej winnicy z własną przetwórnią. Fakt, że rzecz dzieje się w Polsce – kraju niekojarzącym się jednoznacznie z winem – skłoniła właścicieli do szukania wsparcia wśród bardziej doświadczonych winiarzy. Zaproszenie do współpracy z Winnicą Turnau przyjął Frank Faust – uznany twórca win z Nadrenii. Winnica składa się z dwóch parceli mających w sumie 17 hektarów, obsadzonych głównie szczepami solaris i johanniter oraz rondo i regent. Dobrze wyposażona wytwórnia i własne laboratorium pozwalają na precyzyjne kontrolowanie wszystkich parametrów wina, na każdym etapie produkcji. W budynku przetwórni powstaje również sala degustacyjna.
Specjalne oferty dla gości wieczoru
Relacja z majowej kolacji hiszpańskiej
Do tego autentyczna, prawdziwie toskańska kuchnia.